Съвети за циклене на паркет Паркет, Ламинат и Ламиниран Паркет от магазини ФТПаркет

Телефони за контакт и поръчки : 02 870 36 36, 02 872 59 95 и 0888 75 75 54 и в гр.Пловдив 0882 09 15 30, 0888 716 886

Циклене на Паркет

Поддръжка на паркет

Естествения паркет се произвежда от масивна дървесина. Изберете ли този тип подова настилка, се възползвате от всички предимства на истинското дърво. Със своите естествени шарки, тя придава на дома ви уют и топлота. Освен това тази подова настилка е с добри топлоизолационни качества и дълъг живот. За да се запази в отлично състояние обаче, е необходимо да полагате специални грижи за нея.

      ФТПАРКЕТ предлага монтажни дейности за редене на нови паркети само, закупени от ФТПАРКЕТ. /

Не се предлагат услуги по пренареждане, циклене ,лакиране ,дореждане и други на стари паркети/

Kачествoто на  първоначалния монтаж е от основно значение за експлоатационния живот на паркета. Изберете между следните варианти:

1. Лепене на паркет към замазка – най-ефективния метод за монтаж. С него паркетът се стационира добре и няма опасност от последващо скърцане и хлопане. Предотвратява се и  отварянето на фуги, защото с лепенето се ограничава линейното разширение на дървото. Препоръчва се грундирането на замазката преди залепване. Това гарантира по-здраво свързване на двете повърхности.

    

2. Свободен монтаж на паркет върху вече съществуваща основа. 

Как работим

1Циклене на паркет

Какво включва процедурата ''циклене на паркет''

Периодичното циклене на паркет е от основно значение за запазването на добрия му външен вид.

Първи етап: премахва се замърсеното старо покритие и се изравняват отделните паркетини.
  

Втори етап: отстраняват се останалите от грубото циклене на паркет драскотини с междинно шлайфане и се вадят чистите стърготини, необходими за фугирането му. Запълват се фугите. Това става като чистите стърготини се смесват със специална смола. Фугите се запълват с получената смес.
  

Трети (последен) етап: финално шлайфане. Преди да приключат процедурата циклене на паркет и да се премине към лакиране, нашите екипи полират повърхността с дискова машина „LAGLER TRIO”. После паркетът се почиства старателно.

   

2Лакиране на паркет

Задължително е след циклене на паркета процедурата да завърши с лакирането му. Лакът е това, което запечатва и запазва перфектния вид на вашия паркет за дълго време. Нашите екипи нанасят 3 слоя лак за висока степен на износоустойчивост, като матират паркета, т. е. правят междинно шлайфане след поставянето на всеки слой лак.
Представяме етапите на лакиране: 
След като се изцикли, паркета се почиства с прахосмукачка и е готов за лакиране. Нанасяне на първа ръка лак - тя служи като запечатващ слой и като основа. Междинно шлайфане на паркетната настилка - след като се изчака първата ръка лак да изсъхне (между 15 и 30мин.) повърхността се шлайфа на ръка с шкурка N-150. Това се прави, за да се отстрани настръхването на паркета. Втора ръка лак - прави повърхностния слой  на паркета. Нанасянето на трета ръка лак се прави минимум след 12 ч. след предходната ръка лак. Нанася се задължително на буков паркет и на чамово дюшеме, защото тяхната дървесина е по-пореста и попива повече (при букова дървесина - неравномерно). При дъбов паркет и други материали с по-голяма твърдост, третото лакиране е препоръчително, но не е задължително. Прави се, за да има още един защитен слой лак и съответно, за да удължи
живота на паркета. Преди нанасянето на третата ръка лакиране отново се прави шлайфане на ръка с шкурка N-150.
   

 

 

3Монтаж на первази и преходни лайсни

Грижите за вашия паркет приключват с монтирането на первазите и преходните лайсни. Те придават завършен вид на подовата настилка.

Ще ви предложим  профили и цветове, които да отговарят на всеки вкус. Специалистите на ФТПаркет ще ви предложат и най-добрия за вас вариант за монтаж на первази и преходни лайсни

  

Партньори

Lagler Sirca Stauf classen emko Yildiz Entegre KronoStar agt alsafloor Ideal vox Parla Parla FlooRlabS