Телефони за контакт и поръчки : 02 870 36 36, 02 872 59 95 и 0888 75 75 54 и в гр.Пловдив 0882 09 15 30

Монтаж на паркет върху подово отопление

Може ли да се монтира паркет върху подово отопление?

Може ли да се монтира паркет върху подово отопление?

Върху подово отпление може да се монтира трислоен или двуслоен паркет и някои видове ламинат. Възможен е монтаж само върху водно подово отопление. И двата вида трислоен паркет са подходящи за подово отопление, до колкото това е подходящия вид дървен материал (напр. Дъб, ясен, и т.н.), и ако дебелината на паркета не надвишава 15 мм. Важно е също така състава (структурата) на дебелината на паркета, като най-долния слой паркет значително повлиява стабилността му.

Над подово отопление може да се монтира и ламиниран паркет, стига това да е съобразено с изискванията на производителя на ламината. Има видове, които не са подходящи. Когато се монтира ламиниран паркет над подово отопление  трябва да се използва специална подложка, която провежда топлината добре. Такъв вид е подложката с алуминиево фолио или перфориран дунапрен. Моля, разгледайте нашите видове подложки.

За да се положи какъвто и да е вид паркет над подово отопление, то трябва да бъде свързано и готово за работа преди редене на настилката. Необходимо е да се вземат под внимание особеностите на подовото отопление ( централно, електричеството в сградата и т.н.). Температурата на повърхността на подовото оотопление не трябва да надвишава 27 - 29 0 С. Когато се монтира за първи път настилката, след нейното полагане, е необходимо повишението на температурата на подовото отопление да става постепенно, за да се адаптира материала към температурата на пода и да се намали възможността за вътрешно напрежение между дъските.

Не се препоръчва поставянето на масивен паркет (естествен, екзотичен масив) върху водно или електрическо подово отопление. Непрекъснатите температурни промени, които предизвиква подовото отопление ще създадат проблеми с паркетната настилка. По –добре е в тези помещения да се монтира ламиниран паркет, мокет или друг материал, който не се влияе от температурните разлики създавани от подовото отопление.

 

Партньори

Lagler Sirca Stauf classen emko Yildiz Entegre KronoStar agt alsafloor Ideal Peli vox Berry Alloc Parla Parla FlooRlabS