Допълнителни съвети за поддръжката на ламинати и трислойни паркети - Паркет, Ламинат и Ламиниран Паркет от магазини ФТПаркет

Телефони за поръчки гр.СОФИЯ : 02 870 36 36, 0888 75 75 54 ; Телефони за в гр.Пловдив 0882 09 15 30, 0888 716 886

Съвети

Поддръжка на ламинирани паркети и трислойни паркети

Поддръжка на ламинирани паркети и трислойни паркети

Основни особености на ламинираните паркети са , че :

- те имат нужда само от почистване с вода или специализиран препарат

- ако разлеете течност или разсипете храна, трябва само да забършете мястото веднага с влажна кърпа;

- не препоръчваме използването на пластмаса и други абразивни препарати или уреди, които  могат да повредят паркета и да го направят хлъзгав или матов

Когато става въпрос за това как да почистите ламиниран паркет или трислоен паркет , след като сте почистили, има само няколко инструмента и почистващи продукти, които трябва да имате под ръка, това са моп за ламиниран паркет и препарат за почистване на ламиниран под  или трислоен паркет .

Всеки път, когато се налага да почистите  ламината или паркета, просто използвайте влажна кърпа за ламиниран паркет и малко количество почистващ препарат  за ламинат / паркет, за да изтриете ежедневните замърсявания. Въпреки това, винаги проверявайте кои почистващи продукти са подходящи за вашия ламинат / паркет.

                Основни особености на трислойните паркети са , че : 
- трислойните паркети са устойчиви на износване

- устойчиви на надраскване

- трислойните паркети се почистват също толкова лесно, колкото и ламинираните паркети

 

Моля, да запомнете да не  разливате големи количества вода върху пода и да не използвате  продукти, които не са подходящи за ламинат, тъй като ако течността попие в ламината или подслоевете, това може да причини изкривяване и повреда.

 

 

                 

Всяка течност, останала на пода, също може да оцвети повърхността на паркета или ламината  и да повреди неговия защитен слой. Винаги използвайте влажен моп за ламиниран под, който не позволява на водата да се събира.

                                          

ПОЧИСТВАНЕ НА ПЕТНА И РАЗЛИВИ

В ежедневието ни при използването на подовите настилки - ламиниран паркет или трислоен паркет, неизбежно се случва всеки да разлеем или съберем нечистотии. Важното е да се справите с тях незабавно и да не оставяте най-вече течностите да седят на пода за продължително време, за да предотвратите оцветяването и изкривяване на ламината или паркета. Попийте излишната течност със суха кърпа, след това навлажнете кърпата или гъбата, преди да почистите разлятото. След като приключите, подсушете пода със суха кърпа. 

Партньори

Lagler Sirca Stauf classen emko agt alsafloor vox Parla Parla Kastamonu ARTFLOOR Yildiz Entegre FlooRlabS